Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته FMC T5 به‌عنوان جدیدترین محصول فردا موتورز طی مراسمی با حضور خبرنگاران معرفی شد.(مطلب معرفی خودرو در ایران را اینجا بخوانید) این خودرو با طراحی ظاهری جذاب، امکانات رفاهی مناسب، توان فنی بالا، فضای داخلی جادار و مهم‌تر از همه این‌ها ایمنی بالا در کلاس و استانداردهای جهانی، یک رقیب جدی در بازار کراس‌اوور‌های بزرگ کشور خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب به‌مرور بخشی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و امکانات ایمنی FMC T5 خواهیم پرداخت، خصوصیاتی که توانسته FMC T5 را به یکی از خودروهای توانمند در بخش ایمنی در بازار خودرو ایران تبدیل کند.



سیستم ترمز

ترمز یکی از اصلی‌ترین بخش‌های ایمنی خودرو است و با پیشرفت فناوری‌های ایمنی، نه‌تنها از نقش و اهمیت آن کاسته نشده، بلکه در سال‌های اخیر سیستم‌های کمکی متعددی از سوی خودروسازان برتر جهان برای کمک به توقف خودرو در کنار ترمزها نصب می‌شود تا به این ترتیب راننده بتواند توقفی ایمن‌تر و مطمئن‌تر داشته باشد. FMC T5 نیز در این زمینه به جدیدترین نسل از فناوری‌های ایمنی در بخش ترمز مجهز است.

در کنار سیستم ترمز ضدقفل (ABS) برند بوش و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) بر روی هر یک از ترمزهای دیسکی چهار چرخ، این خودرو به سیستم کمکی ترمز اضطراری (BA) نیز مجهز است که به ایمنی توقف در زمان بروز حادثه کمک می‌کند.

بر اساس ارزیابی‌ها، شمار زیادی از رانندگان در مواقع بحرانی به‌اندازه کافی ترمز را فشار نمی‌دهند و در این شرایط است که BA می‌تواند کمک بزرگی به توقف سریع‌تر خودرو کند. این سیستم با ارزیابی سرعت فشردن پدال ترمز، میزان فشار بر پدال ترمز و سرعت خودرو، با تشخیص موقعیت می‌تواند میزان فشار لازم برای توقف خودرو را برآورد کند و در صورتی که راننده در شرایط اضطراری پدال را به‌اندازه کافی فشار نداده باشد، از طریق پمپ ABS نیروی ترمز را تقویت می‌کند تا طول مسیر توقف خودرو کوتاه‌تر شود.

سیستم‌های کمکی الکترونیکی

هرچند سیستم ترمز در مواقع بحرانی می‌تواند کمک بزرگی برای ایمنی راننده و سرنشینان باشد، اما پیشگیری از بروز شرایط بحرانی با کمک سیستم‌های کمکی یکی از برگ‌های برنده FMC T5 در بخش ایمنی است.

این خودرو با مجموعه کاملی از سیستم‌های الکترونیکی کمکی مشابه خودروهای روز بازارهای جهانی می‌تواند پیش از بروز شرایط خطرناک وارد عمل شده و شرایط را بدون نیاز به دخالت راننده به وضعیت عادی برگرداند.

یکی از اصلی‌ترین بخش‌های کمکی الکترونیکی در ایمنی FMC T5، مجموعه کامل سیستم پایداری شامل برنامه الکترونیک پایداری ESP)(، کنترل پایداری دینامیک (DSC) و کنترل پایداری خودرو (VSC) است.

بدون توجه به نام این سیستم‌ها، وظیفه مجموعه آن‌ها کنترل وضعیت خودرو است به شکلی که پیش از بروز ناپایداری و عدم تعادل در خودرو وضعیت را تشخیص داده و مانع از بروز آن شوند. این سیستم‌ها صدها بار در ثانیه وضعیت را بررسی می‌کنند و در صورت تشخیص تفاوت میان زاویه فرمان و جهت حرکت خودرو (که نشانه ناپایداری خودرو است) وارد مدار می‌شوند و با کاهش توان موتور و اعمال نیروی محدود ترمز، خودرو را به مسیر درست بازمی‌گردانند.

به‌علاوه FMC T5 به سیستم کنترل کشش (ASR) هم مجهز است که مانع از هرزگردی چرخ‌ها در زمین‌های لغزنده می‌شود و به این ترتیب به‌ویژه در حرکت در زمین‌های خیس یا روزهای بارانی، ریسک خروج خودرو از کنترل راننده به شکل زیادی کاهش پیدا می‌کند.

برای ایمنی بیشتر در شیب‌ها، FMC T5 به سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سیستم کنترل سرعت در سراشیبی نیز مجهز شده است. سیستم اول در زمان آغاز حرکت در مسیرهای سربالایی، مانع از حرکت رو به عقب خودرو می‌شود و سیستم دوم می‌تواند در سرپایینی‌ها، با کمک ترمز و به‌طور خودکار، سرعت خودرو را کنترل کند.


ایربگ‌ها و کمربندهای ایمنی

در کنار فناوری‌های مرتبط با ایمنی فعال در FMC T5، طیف گسترده‌ای از امکانات ایمنی غیرفعال نیز در این خودرو وجود دارد تا در صورت بروز تصادف، مانع از آسیب به سرنشینان شوند.

در صورت وقوع هرگونه تصادف احتمالی، اولین بخش کمکی، کمربندهای ایمنی هستند که مانع از پرتاب شدن راننده و سرنشینان به سمت جلو خواهند شد.


FMC T5 به کمربندهای ایمنی سه نقطه‌ای با پیش کشنده و محدود کننده نیرو مجهز است تا به این ترتیب در صورت بروز تصادف، از یک‌سو مانع از پرتاب بدن سرنشینان به سمت جلو شوند و از سوی دیگر میزان فشار به بدن را کاهش دهند.

با کمک این فناوری‌های ایمنی، در صورت تشخیص بروز تصادف، از یک‌طرف کمربندهای ایمنی چند صدم ثانیه پیش از حرکت بدن به جلو سفت می‌شوند تا مانع از پرتاب بدن و فشار کمربند به قفسه سینه شوند و از طرف دیگر چند صدم ثانیه پس از تصادف و برطرف شدن خطر پرتاب بدن به جلو، اندکی فشار بر کمربند را کاهش می‌دهند تا از فشار اضافی بر قفسه سینه و شانه‌ها کم کنند. با کمک این دو فناوری، بدن راننده و سرنشینان بدون دریافت شدت فشار تصادف، در جای خود ثابت باقی می‌ماند و ریسک آسیب به سر و سینه به‌شدت کم خواهد شد.

در کنار کمربندهای ایمنی، FMC T5 به طیف کامل ایربگ‌ها شامل ایربگ‌های جلو، ایربگ‌های جانبی (در حاشیه صندلی‌ها و برای محافظت از بدن در تصادفات جانبی) و ایربگ‌های پرده‌ای سراسری (برای محافظت از سر در تصادفات جانبی) مجهز است. به این ترتیب در صورت بروز تصادف از جلو یا پهلو، سر و بالاتنه راننده و سرنشینان از برخورد با فرمان، داشبورد، درها و شیشه‌ها در امان خواهد بود و از این جهت ایمنی بالایی در زمان تصادف در T5 فراهم شده است.

طراحی ایمنِ بدنه و شاسی

در طراحی FMC T5 غیر از توجه به زیبایی و فضاسازی بزرگ در کابین، ویژگی‌های ایمنی متعددی در شاسی لحاظ شده است که هرچند در ظاهر دیده نمی‌شوند اما در یک تصادف احتمالی کمک بسیار بزرگی به ایمنی سرنشینان و کاهش ریسک آسیب خواهند بود. در شاسی این خودرو به میزان زیادی از فولاد با مقاومت بالا استفاده شده است تا به این ترتیب بتواند در مقابل شدت تصادف مقاومت کند و مانع از تغییر شکل اتاق خودرو شود ضمن آنکه طراحی شاسی خودرو نیز به‌گونه‌ای است که می‌تواند بخش زیادی از ضربه ناشی از تصادف را جذب کرده و در طول شاسی مستهلک کند.

یک شاسی مقاوم به‌تنهایی نمی‌تواند تضمین کننده ایمنی باشد چراکه در صورت مقاومت کنترل نشده شاسی، نیروی تصادف مستقیما به اتاق و سرنشینان منتقل می‌شود و این مسئله در یک تصادف شدید می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل و برای جلوگیری از آسیب به سرنشینان در تصادف‌های سنگین، در شاسی این خودرو نقاط شکستی در نظر گرفته شده است تا در صورت بالا بودن شدت تصادف، با جمع شدن این نقاط شکست، نیروی تصادف جذب شده و مانع از انتقال آن به اتاق شود تا در نهایت کابین سرنشینان بدون تغییر شکل باقی بماند.

با استفاده از فولاد مقاوم، طراحی مناسب شاسی و تعبیه نقاط شکست است که FMC T5 توانسته استانداردهای روز اروپا شامل تست تصادف روبرو و جانبی را با موفقیت پشت سر بگذارد.

سایر سیستم‌های ایمنی FMC T5

در کنار مجموعه امکانات و تجهیزات ایمنی فعال و غیر فعال این خودرو که در بالا اشاره شد، این خودرو به سیستم‌های ایمنی دیگری نیز مجهز است که برخی از آن‌ها FMC T5 را در جایگاه بالایی در این کلاس قرار می‌دهند.

به‌عنوان نمونه FMC T5 به سیستم هشدار حرکت بین خطوط مجهز است که در صورت خروج ناخواسته خودرو بین خطوط بزرگراهی و یا در اتوبان‌ها، به راننده اخطار می‌دهد. علاوه بر این، FMC T5 به سیستم هشدار تصادف از جلو مجهز است که در صورت کاهش فاصله با خودروی جلویی و برای جلوگیری از تصادف به راننده هشدار می‌دهد. به این‌ها باید سیستم کنترل فشار باد تایرها (TPMS)، هشدار ایمنی کمربندها و صندلی‌های مجهز به سیستم ایزوفیکس برای نصب ایمن صندلی کودک را افزود.

درنهایت با شاسی مستحکم، اتاق مقاوم سرنشینان و انبوهی از سیستم‌های ایمنی و کمکی، FMC T5 توانسته استانداردهای ایمنی در کلاس جهانی را برای بازار ایران به ارمغان بیاورد و بالاتر از بسیاری از رقبای خود در این کلاس در بازار ایران قرار گیرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: راننده و سرنشینان کمربندهای ایمنی FMC T5 به سیستم بروز تصادف ایربگ ها سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۵۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟

تین نیوز

همزمان با آغاز فروش اقساطی تاکسی های برقی کرمان موتور، چالش خرید، بیمه، شارژ، بازیافت، گارانتی، بازیافت، تعمیر و نگهداری بیشتر از گذشته پر رنگ شده و وزارت صمت حاضر به مدیریت این چالش ها نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، به تازگی فروش اقساطی تاکسی های برقی کرمان موتور آغاز شده؛ این موضوع هیجان «برقی سازی» در پایتخت را بیشتر از گذشته کرده است. گذار از تاکسی های بنزینی و حرکت به سمت وسایل نقلیه عمومی برقی نیازمند توجه به نکاتی است که رانندگان و اپراتورهای تاکسی را نگران خواهد کرد. به بیانی بهتر، این نگرانی ناشی از فقدان شناخت و آگاهی نسبت به تکنولوژی جدید و عدم اشاعه اطلاعات موثق توسط دولت و شهرداری است. مزید اطلاع متولیان حمل و نقل باید گفت که نگرانی های مذکور شامل هزینه های اولیه خرید، زیرساخت شارژ، تعمیر و نگهداری، تخصص برای تعمیرات، پیچیدگی های بیمه، کالیبراسیون و سناریوهای پایان عمر (بازیافت) خودروهای برقی است. در ادامه به بررسی این نگرانی ها و چالش های احتمالی تاکسیرانان با خودروهای برقی خواهیم پرداخت؛

هزینه بسیار زیاد خرید

خودروهای برقی معمولاً قیمت اولیه خرید بالاتری نسبت به رقبای بنزینی خود دارند؛ هزینه خرید یک خودروی برقی مجهز به یک باتری با ظرفیت بالا (جهت پیمایش بیشتر با یک بار شارژ) بسیار هنگفت است. چالش قیمت خرید خودرو برقی مانع جدی عدم توسعه این محصولات در سایه نبود مشوق های دولتی است، متاسفانه تاکنون وزارت صمت و شهرداری شفاف سازی در مورد مشوق های دولتی انجام ندادند.

نگرانی از زیرساخت های شارژ

دسترسی به ایستگاه های شارژ و سهولت شارژ خودروهای برقی معضل جدی ناوگان تاکسیرانی است، بررسی های خبرنگار «بازار» بیانگر آن است که زیرساخت های فعلی شارژ در پایتخت نمی تواند به طور کامل نیاز تاکسی های برقی را پشتیبانی کند. زیرا برای خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی باید ایستگاه های اختصاصی در کنار شارژرهای عمومی ایجاد شود.

هزینه نگهداری و تعمیرات

متاسفانه هزینه نگهداری و تعمیرات تاکسی های برقی در کشور مشخص نیست، فقدان تخصص خدمات پس از فروش یا تعمیرکاران متخصص جهت ارائه خدمات فنی به این خودروها، مساله تعمیرات را پیچیده تر می کند. بزودی فقدان نیروی متخصص و قابل اعتماد برای باتری خودروهای برقی در صورت بروز تصادف تاکسی ها، منجربه چالش جدید تاکسیرانی و مالکان خواهد شد. در اینجا از متولیان حمل و نقل باید سوال کرد که برای تعمیرگاه های مخصوص خودروهای برقی ممیزی خاصی در نظر گرفته شده است؟ لازم به ذکر است که تعمیر تاکسی آسیب دیده، حتی به صورت جزئی منجربه ضرر و زیان قابل توجه تاکسی داران می شود.

بیمه، تصادف و تعمیر باتری

بیمه خودروهای برقی به دلیل هزینه تعویض باتری ها و عدم دسترسی به گزینه های متنوع در سطح شهر می تواند بسیار زیاد باشد. بر اساس تجربه کشورهای اروپایی در بسیاری از موارد، حتی اگر باتری خودرو در تصادفات آسیب جزئی دیده باشد، به راحتی نمی توان ارزیابی هزینه های تعمیرات را انجام داد. در کشورهای توسعه یافته در صورت تصادف خودروهای برقی معمولا حق بیمه افزایش یا خودرو از رده خارج می شود، آیا شرکت های بیمه یا متولیان حمل و نقل در کشور چنین شرایطی پیش بینی و فراهم کردند.

زمان شارژ

زمان شارژ بسته به ظرفیت باتری و تکنولوژی شارژ خودرو متفاوت است، در حالی که شارژرهای سریع می توانند زمان شارژ را به میزان قابل توجهی کاهش دهند، اما همیشه در دسترس نیستند. شارژرهای معمولی نیز به چند ساعت زمان جهت شارژ کامل باتری نیاز دارند، بنابراین استفاده از شارژرهای معمولی برای تاکسیرانی صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

تنظیم ساعت کاری جدید رانندگان

رانندگان تاکسی های برقی باید مسیرها و ترددهای خود را بر اساس دسترسی به ایستگاه های شارژ برنامه ریزی کنند، این مساله می تواند روز کاری تاکسرانان را پیچیده کند. بنابراین تعدیل زمان و برنامه تغییر قابل توجهی در عملکرد تاکسیرانان ایجاد خواهد کرد. این مساله نیازمند برنامه ریزی جدید از سوی تاکسیرانی و تنظیم ساعت کاری رانندگان خودروهای برقی ناوگان حمل و نقل عمومی است.

پایان عمر (بازیافت)

نگرانی های عدیده ای در مورد پایان عمر و بازیافت تاکسی های برقی به ویژه برای باتری این محصولات وجود دارد، تعویض باتری برای مالکان خودروهای برقی و بازیافت آن برای متولیان هزینه قابل توجهی دارد. تاکنون زیرساخت بازیافت باتری های لیتیومی در کشور راه اندازی نشده است، بنابراین نیاز است که هرچه سریعتر برنامه ای برای استفاده مجدد از باتری خودروهای برقی به عنوان ذخیره سازها تدوین و اعلام شود.

گارانتی و شرایط ابطال

گارانتی تاکسی های برقی می تواند اطمینان خاطری در مورد عمر باتری و عملکرد آن به مالکان این نوع وسایل نقلیه ارائه دهد. ولی ضمانت نامه ها همیشه شرایط سختگیرانه ای برای رعایت دارند که در صورت عدم توجه به آن، گارانتی خودروهای برقی باطل می شود. به عنوان مثال اهمیت روش به روز رسانی نرم افزارها، استفاده از لاستیک های استاندارد و شیوه شارژ می تواند در تداوم یا ابطال گارانتی موثر باشد. هرچند که گارانتی خودروهای برقی براساس تکنولوژی به کار رفته در آن ها متفاوت است، اما معمولا عمر باتری یا کیلومتر پیمایش معیار اصلی ارائه خدمات گارانتی است.

مدیریت ریسک به عهده کیست؟

خودروهای برقی به عنوان تکنولوژی جدید وارد چرخه حمل و نقل کشور شدند، این تکنولوژی فاکتورهای نامشخصی را ایجاد که منجربه تعدد ریسک برای مصرف کنندگان خواهد شد. پیشتر به تعدادی از ریسک های خودروهای برقی در ناوگان حمل و نقل عمومی اشاره کردیم. در اینجا از وزارت صمت، شهرداری و تاکسیرانی باید سوال کرد که مدیریت این ریسک ها به عهده کیست؟ هر کدام از ارگان های مذکور حاضر به پذیریش و مدیریت کدام ریسک هستند؟

بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو معتقد هستند که برنامه برقی سازی چرا پیش از تدوین سیاست گذاری در حال اجرا است؟ در کشورهای پیشرفته پیش از ورود یک تکنولوژی به بازار، سیاست ها و برنامه های استفاده از آن تدوین سپس عرضه به مشتریان آغاز می شود. اما در کشور ظاهرا وزارت صمت برنامه برقی سازی حمل و نقل را به شیوه منسوخ شده «صحیح و خطا» دنبال می کند. این شیوه نه تنها برای مصرف کننده بلکه به خودروسازان نیز هزینه های هنگفتی تحمیل می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • (عکس) رونمایی رسمی از چری اومودا ۷
  • مینی بوس ترمز برید و به حسینیه برخورد کرد!
  • نقص فنی در ترمز مینی بوس در هوره حادثه آفرید
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • رهاسازی ۳۵ خودروی گرفتار در آب طی ۲۴ ساعت گذشته/ سقوط ۲ خودرو در کانال‌های آب و فوت یک نفر
  • نجات جان ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان طی ۲۴ ساعت گذشته
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • واژگونی تیبا یک نفر را به کام مرگ کشاند
  • خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند